Första omgångarna har spelats, det var riktigt kul att komma igång igen tyckte nog dom flesta. Jag tror att alla tycker det är kul men gårdagen var lite slitsam för dom flesta, alla var rätt trötta.

Nu ett liten meddelande, Vi som nu spelar THL tycker det är riktigt dåligt utav två grabbar som säger dagen innan vi ska spela första omgången att dom hoppar av THL. Kom igen grabbar, morsan tillåter inte mig att spela, jag har ingen lust att spela jag är för otaggad. Vad är det för bortförklaringar? När vi frågade om ni skulle ha varit med ni kunde väl ha sagt det då redan att ni får psykbryt eller ni inte har lust. Nej det där är ingen schysst stil!

Första frågan är, varför vill man inte umgås med kompisar och spela tv-spel och bara ha det kul.
Andra frågan, varför kommer man dagen innan vi ska spela när alla har vetat om att vi skulle ha spelat just idag.

Capitals 3 - 0 Flyers

Första perioden startas väldigt bra av Flyers, hög press men inga bra avslut. Utsidan av mål och till och med baksidan av mål. Perioden är väldigt tuff, mycket tacklingar delas ut och det är ett högt tempo. Perioden börjar börjar ta sig mot sitt slut då Bäckström Capitals andra svensk går in och drar ifrån sig ett skott från blåa som studsar rätt ut, Flyers backar struntar i pucken och försöker ta kropp. Men hal som Bäckis är så tar han sig förbi och trycker in sin egen retur. 1-0 Capitals

Andra perioden startas och det blir utvisning på utvisning. Båda lagen gör bar i från sig i boxplay men den här gången då Flyers tar på sig en utvisning för osportslighet för att försöka dra igång ett slagsmål så går det inte lika bra. Fher som stog som point i Capitals pp får trycka dit en puck som dalar in från slottets högra kant, 2-0. Perioden går långsamt pågrund av alla dessa utvisningar, i en fight mellan Ovechkin och Givoux slutar med att Givoux bryter näsan. Men perioden ägs verkligen utav Capitals som skjuter för mål.

Tredje perioden var seg och Flyers tar ikapp med skotten, de får chans på chans men Theodore spelar riktigt bra. Men efter halva tredje perioden drog Capitals ifrån igen och gör 3-0 av Steckel som slår in Nylanders retur som Ray Emery inte hade en chans att ta. Det sluatde med att båda lagen hade 28 utvisnings minuter var, en RIKTIGT ful match.

Skotten     1:a 8 Capitals - 7 Flyers  2:a 23 Capitals - 9 Flyers  3:e 45 Capitals - 21 Flyers

Pittsburgh 1 - 3 Sharks

Första perioden startas av ett ganska lågt tempo, kanske för att båda lagen ville känna på varnadra och kolla hur de spelar. Efter halva perioden blev matchen helt annorlunda tempot ökade och det bjöds på många chanser från båda håll. Pittsburgh forechekar riktigt högt och tacklade allt som rörde sig, effektivt. Men Sharks nya spelare Dany Heatley var verkligen en tillgång för dem, han höll puck och passade bra. Han sköt två skott ett över och ett riktigt farligt skott som studsar på ribban.

Andra perioden startas med powerplay för Sharks men det slutade väldigt illa, Pittsburgh hade mer puck i det underläget än vad Sharks hade. Så fort Crosby är inne på plan så händer det något, han får iväg ett par härliga puckar på mål som Nabokov har svårt att ta. Crosby som är lagkapten för Pittsburgh visar verkligen framfötterna.
efter bara åtta minuter i andra perioden stänker Sykora in en isare och gör 1-0 till Pittsburgh. Strax därefter kvitterar Sharks på ett två mot noll läge som Thornton trycker in den i öppen kasse. Två minuter efter 1-1 målet görs yttligare ett mål, nykomlingen DANY HEATLEY gör 1-2 för sharks på sin efen retur.

Tredje perioden startas och den är jämn, men när Pittsburghs lagkapten Crosby tar en onödig utvisning för slashing så tar det inte bara mer än trettio sekunder då Blake trycker in ett slagskott från blå under plockhandsken. Lite tamt gjort av Fluery som borde ha tagit den. Pavleski får en straff i slutminuterna och bränner den, en dålig straff. Sharks kanske måste öva på straffar?

Skotten    1:a 4 Pittsburg - 6 Sharks  2:a 11 Pittsburgh - 15 Sharks  3:e 15 Pittsburgh - 26 Sharks

Detroit 1 - 2 Chicago

Detroit ägde hela första perioden, de vann tacklingar, tekningar & skotten. En rikitgt bra period spelat av Detroit efter som han mötte den mer rutinerade NHL10 spelaren av oss alla. Detroit går in och hänger 1-0 målet på volley av Cleary. Kan nog röstas fram till en av årets snygaste mål tror jag! Det var högt tempo och fick ett par farliga chanser från Detroits håll.

Detroit startar väldigt bra i andra perioden också med ett par farliga chanser men Chicago tar ikapp och börjar mer och mer ta över matchen och i slutet av andra perioden görs 1-1 av Bolland med en härlig uppvisning. Direkt efter nedsläpp så tar Chicago hand om pucken och driver in efter höger flank och drar iväg ett snabbt handledsskott som träffar ramen.

Tredje period startar med att Chicago bara pressar och pressar på Detroit som virrar runt i försvaret, vi alla som var åskådare för matchen satt nog bara och väntade på att det skulle ringa. Chicago stöttas fram av sin fantastiska publik och gör mål. 1-2 av Byfuglien.

Skotten     1:a 7 Detroit - 5 Chicago  2:a 12 Detroit - 10 Chicago  3:e 13 Detroit - 19 Chicago

New Jersey 0 - 1 Boston

Det var en jämn första period, väldigt mycket spel i mitt zon fast det har nog med dom nya kontrollerna att göra. Det bjöds inte på särskilt mycket chanser utan det blev mest skott från blåa och hörnen.

Andra period startar med ett betydligare högre tempo och Oduya blir tacklad på egen blå och skadar sig, fast New Jerseys GM väljer att låta honom spela ändå, klokt eller inte? Boston ägde hela andra perioden och fick spela mycket i powerplay. Första målet kom också i andra perioden av kessel, ett lamt skott som gled in vid första stolpen. Lite temperament problem av Jerseys när dom går in och skaffar en slagsmål som dom själva förlorar, vinnarn Boychuk.

Tredje perioden lekte Boston med NJ fast NJ hade mest puck i anfalls zon. Men det betyder inget det är målen som räknas och de chanser NJ fick var väldigt lama. Boston får en straff i slutet av matchen som Begin missar.

Skotten       1:a 3 New Jersey - 4 Boston  2:a 6 New Jersey - 11 Boston  3:e 10 New Jersey - 19 Boston

Om oss grabbar!

Vi är ett gäng på tio grabbar som bara älskar att lira tv-spelet NHL, vi kom på idén med THL (Tyresö hockey league) under en lång matte lektion. Vi skulle göra en tunering/slutspel och sedan kolla vem som vann flest tuneringar flest gånger. Man fick olika poäng för att vinna allt och poäng för att gå en viss längd, sen gör vi en tabell på allt detta och kollar vem som fått flest poäng.

Säsong 09:s vinnare blev Stolle med sitt lag Detroit Redwings, congratz fucker!

Nu väntar vi spänt på det nya NHL10 för att kunna dra igång igen, vi längtar!
När det nya spelet kommer ut ska vi inte spela tuneringar utan göra en ända lång serie som sen slutar med ett slutspel, vi ska spela 18 omgångar och sen efter det blir det slutspel.