Pittsburgh 1 - 3 Sharks

Första perioden startas av ett ganska lågt tempo, kanske för att båda lagen ville känna på varnadra och kolla hur de spelar. Efter halva perioden blev matchen helt annorlunda tempot ökade och det bjöds på många chanser från båda håll. Pittsburgh forechekar riktigt högt och tacklade allt som rörde sig, effektivt. Men Sharks nya spelare Dany Heatley var verkligen en tillgång för dem, han höll puck och passade bra. Han sköt två skott ett över och ett riktigt farligt skott som studsar på ribban.

Andra perioden startas med powerplay för Sharks men det slutade väldigt illa, Pittsburgh hade mer puck i det underläget än vad Sharks hade. Så fort Crosby är inne på plan så händer det något, han får iväg ett par härliga puckar på mål som Nabokov har svårt att ta. Crosby som är lagkapten för Pittsburgh visar verkligen framfötterna.
efter bara åtta minuter i andra perioden stänker Sykora in en isare och gör 1-0 till Pittsburgh. Strax därefter kvitterar Sharks på ett två mot noll läge som Thornton trycker in den i öppen kasse. Två minuter efter 1-1 målet görs yttligare ett mål, nykomlingen DANY HEATLEY gör 1-2 för sharks på sin efen retur.

Tredje perioden startas och den är jämn, men när Pittsburghs lagkapten Crosby tar en onödig utvisning för slashing så tar det inte bara mer än trettio sekunder då Blake trycker in ett slagskott från blå under plockhandsken. Lite tamt gjort av Fluery som borde ha tagit den. Pavleski får en straff i slutminuterna och bränner den, en dålig straff. Sharks kanske måste öva på straffar?

Skotten    1:a 4 Pittsburg - 6 Sharks  2:a 11 Pittsburgh - 15 Sharks  3:e 15 Pittsburgh - 26 Sharks

Postat av: SJ beundrare

Satt och kollade på matchen och måste säga att Sharks började trögt men tog över matchen mer och mer! det va klasskillnad :)