Boston 2 - 1 Detroit

Första perioden spelas av ett högt tempo, Boston pressar på redan från början. Detroit får ett läge som slutar med att Zäta (Zetterberg) slåt in en retur. 0-1. Strax därefter gör Bergeron 1-1, det var vädigt rättvist att Boston fick det där målet. Boston tar på sig et utvisning för tripping i anfallszon, väldigt onödigt. Men Detroits powerplay är väldigt dåligt och Boston pressar högt upp på puckhållarn och därför kommer Detroit ingen vart. Boston slår en puck ur zon som Osgood är tvungen att ta emot, han spelar ut den mitt i slottet och där är ingen Detroit spelare utan Bostons Blake Wheeler som slår in pucken i öppen kasse. 2-1. Mycket bra period från Bostons håll, mindre bra från Detroit.

Andra perioden är väldigt långtråkig, Detroit får ett fem mot tre powerplay redan i början av perioden som inte det händer något med. Boston fick ett powerplay som dom också spelade bort, Boston brukar vara riktigt vassa i powerplay, men det spelet syntes inte till någonstans. Det vat inget tempo och väldigt dåligt passningspel, bara massa solo åkningar. Fortfarande 2-1.

Tredje perioden startas och väldigt dåligt från båda lagen, även fast båda lagen spelar dåligt så håller Boston i pucken mest. Detroit försöker att passa sig fram men det funkade inte så då började dem att åka själva. Alla vet att enmans hockey inte är särskilt bra och det gör det mycket svårare att vinna en match. Detroit tar ut målvakten i sista minuten. Boston tar pucken på försvarsblå och passar vidare till Kessel som skjuter mot mål, men träffar stolpe stolpe och sen ut igen, och då hämtar Zäta upp pucken igen och tar sig förbi alla Boston spelare och får ett friläge som inget blev av.

Skott:        1:a Boston 7 - 7 Detroit  2:a Boston 9 - 10 Detroit  3:e Boston 13 - 14 Detroit

Postat av: stolt